Mitä voi tehdä yksin?

Joskus on tilanteita, jolloin ei ole kavereita ympärillä ja aika käy pitkäksi. Tällaista voi tapahtua vaikkapa lomalla, kun yllättäen onkin paljon aikaa, mutta kaverit ovat lähteneet omille reissuillensa, eikä koulu tai työ vie aikaa. Ulkoilu on tietysti hyvä vaihtoehto, sillä tunnin tai parin kävelylenkki piristää mukavasti ja on samalla hyvää kuntoilua. Tietysti sekään ei ole aina mahollista, jos sää ei ole sopiva.

Jos joutuu viettämään aikaa sisällä, voi silloinkin löytää yllättävän helposti monenlaista tekemistä. Hyvä kirja saattaa tempaista mukaansa, ja ennenkuin huomaakaan on monta sataa sivua luettu. Kirjat ovat myös mainio asia senkin vuoksi, että niitä ei ole pakko ostaa, koska kirjastosta löytyy moneen eri makuun suuri määrä erilaisia kirjoja. Kirjat ovat ehkä tylsän näköisiä, mutta niiden lukeminen ei ole tylsää. Oli kyseessä sitten vaikka viisikymmentä vuotta vanha romaani, joka on vuosikymmenet ollut pelkkänä kirjahyllyn koristeena, tai jokin upouusi kioskidekkari vaikkapa uusin Ilkka Remes. Toinen paikka, mistä varmasti löytyy ajankulua on netti. Tietokonetta voi käyttää nykyään yhtä hyvin perinteiseen nettisurffailuun ja tiedonhakuun, kuin myös musiikin tai elokuvien katseluun. Ja tietysti netin avulla voi pitää yhteyttä myös Facebook-kavereihin. Lisää ideoita tekemisen puutteeseen löytyy vaikapa Mökkiavun sivuilta. Netistä voi löytää vaikka yllättäen jonkin uuden kiinnostuksen kohteen tai jopa itselleen uuden harrastuksen. Tarvitaan vain vähän avointa mieltä ja uteliaisuutta.

Joskus tietysti olo saattaa olla sen verran ”laiska”, ettei jaksa alkaa aktiivisesti haeskelemaan uusia asioita netistä, eikä edes avata kirjan. Sillon voi olla ihan hyvä vain ottaa mukava asento sohvalta ja avata TV. Nykyään kanavia on paljon, ja illan aikana voi bongata useamman pitkän elokuvankin. Myös radiosta tulee moneen makuun sopivaa ohjelmatarjontaa, tietysti lähinnä musiikkia, mutta myös puheohjelmia ja esimerkiksi radio-ohjelmien uusintoja monen vuosikymmenen takaa. Mikäli nautit nostalgiasta voi vanhat tv-ohjelmat, elokuvat ja radio-ohjelmat olla mukava tapa viettää aikaa.