Vaatimukset viimeisimpien kännykkäpelien pelaamiseen: tarvitseeko sinun ostaa uusi puhelin?

Kännykkäpelit ovat suosittua viihdettä, ja pelaamiseen tarvitset asianmukaisen ja hyvin toimivan puhelimen. Pelit nimittäin kuluttavat puhelimen akkua paljon ja vievät runsaasti muistitilaa. Viimeisimmät pelit vaativat puhelimelta paljon, ja osaa peleistä ei saa ladattua vanhempiin puhelinmalleihin. Tässä artikkelissa käymme läpi näitä pelaamiseen liittyviä vaatimuksia ja opastamme lukijoita tekemään tarvittaessa vianmäärityksen omaan puhelimeensa.

Miten saada halutut pelit puhelimeen?

Sovelluskaupassa pelien yhteydessä kerrotaan usein, mihin puhelinmalliin ja käyttöjärjestelmään kyseisen pelin saa ladattua. Tämän perusvaatimuksen lisäksi puhelimen toimintakyky vaikuttaa pelikokemukseen. Puhelimen toimintakyvyllä tarkoitetaan yksinkertaisuudessaan sitä, että puhelin toimii oman puhelinmallinsa, käyttöjärjestelmänsä ja puhelimeen asennettujen sovellusten toimintavaatimusten mukaisesti. Jos puhelimen tai sovelluksen käytössä kuitenkin ilmenee ongelma, tee puhelimellesi omatoiminen vianmääritys.

Käytännössä mitä kalliimpi puhelin, sen paremmin viimeisimmät pelit siinä toimivat. Tällaisissa puhelimissa pelien pelaamista tukevat vahvat tekniset ominaisuudet nostavat puhelimen hintaa. Pelien pelaamista varten kannattaa arvioida puhelimen kiinteän tallennustilan luku- ja kirjoitusnopeutta, prosessorien kuormitusta sekä graafista suorituskykyä. Pelaamiseen sopivaa puhelinta kannattaakin etsiä sellaisten mallien joukosta, joissa nämä ominaisuudet ovat vahvat.

Tavanomaiset ongelmat puhelimen käytössä

Tavallisin ongelma, jonka pelien pelaaminen puhelimella aiheuttaa, on akun nopea tyhjentyminen. Tämä on normaalia, sillä pelit kuluttavat runsaasti akkuvirtaa. Poikkeuksellisen nopeaan virran tyhjenemiseen kannattaa kuitenkin reagoida, sillä puhelimen virtaa voi syödä myös esimerkiksi vanhentuneet tai verkon välityksellä toimivat sovellukset. Nämä ongelmat saat korjattua päivittämällä sovellukset ja sulkemalla verkon tai Bluetoothin kautta toimivat sovellukset.

Sovellukset saa suljettua monissa puhelinmalleissa Task Managerin kautta. Sovellusten käyttämän muistin ja virran määrän pääsee puolestaan näkemään asetusten kautta. Hitaasti toimivan puhelimen kohdalla kannattaakin tarkistaa, voisiko runsaasti kuluttavat sovellukset sulkea tai poistaa puhelimesta kokonaan. Myös ylimääräisten kuvien ja videon poistaminen auttaa puhelinta toimimaan tehokkaammin, sillä lisätila puhelimen sisäisessä muistissa auttaa lisäämään suoritustehoa.

Milloin tulisi hankkia uusi puhelin?

Pelaamisessa paljon käytetty puhelin voi hidastua käytössä nopeasti, ja puhelimen toiminnan heikentyminen heijastuu ensimmäisenä pelaamiseen. Siksi kannattaakin tuntea puhelimen vianmäärityksen perusteet, jotta voi itse korjata tavalliset ongelmat puhelimessa. Uusi puhelin kannattaa ostaa siinä vaiheessa, kun on selvää, etteivät korjaustoimenpiteet auta parantamaan puhelimen suorituskykyä. Puhelimen ostoa kannattaa harkita myös, mikäli markkinoille tulee uusi teknisesti vahvempi puhelinmalli.